Bakad potatis med skagenröra - T
För att få en sån där härligt god, mjuk och len bakpotatis så använder jag mig av tre "kriterier".
Det första är att jag naggar potatisen med en gaffel.
Det andra är att låta potatisen ligga på en saltbädd, de får verkligen en härlig smak av detta!
Det tredje är att ha en rätt låg ugnstemperatur så att de kan ligga extra länge och "goa" till sig, 180 C borde duga. Det tar ca 60-80 minuter tills potatisen är klar, använd en potatissticka, när du inte möter på något "motstånd" vet du att potatisen är klar.
Man kan i stort sett göra vilken röra som helst men jag brukar föredra att göra Skagen- eller kycklingröra.
Skagenröra :
Här använder jag mig av hela räkor, gärna med skal på eftersom de har mer smak i sig. Efter att ha skalat räkorna är det bara att blanda crème fraîche, dock inte för mycket för då blir det för vattnigt, samt majonäs, rödlök och hackad dill, Man kan även ha i lite rom om man så vill. Sedan är det bara att smaka av med lite pressad citron, salt och peppar.
Kycklingröra:
Ta en hel grillad kyckling och skär den i små bitar, blanda med crème fraîche, majonäs, en påse taco krydda, hackad purjolök samt smaka av med salt och peppar.