Söndagsmiddag: Kreolsk gryta à la Stina - R
Min fina klassis bjöd hem mig på middag förra veckan och hon bjöd på en riktigt god kreolsk gryta. Eftersom den var så god var jag tvungen att även laga den här hemma och den var riktigt uppskattad hos karln. (Receptet är ursprungligen från Halv åtta hos mig kokboken men jag har valt att döpa den till Kreolsk gryta à la Stina eftersom det var hon som introducerade den för mig)
Recept (ca 6-8 port):
250 g kabanosskorv (eller valfri kryddad korv), skivad
1 kg fläskfilé, putsad och skivad
1 st köttbuljongstärning
5 cl balsamvinäger
1 msk vetemjöl
0.5 l vispgrädde
1 burk syltlök (400 g)
1 burk svarta oliver (330 g)
3 st paprika, blandade färger
1 burk cornichones
salt och peppar
Gör så här:
1. Stek korven i smör i en stekpanna tills den börjar svettas.
2. Lägg sedan över korven i en gryta och stek fläskfilen i korvfettet som är kvar i stekpannan.
3. Lägg sedan över fläskfilen i grytan och strö över mjölet.
4. Lägg i resten av ingredienserna i grytan och koka upp. Salta och peppra. Servera med ris eller pressad potatis och en god sallad!
Recept (ca 6-8 port):
250 g kabanosskorv (eller valfri kryddad korv), skivad
1 kg fläskfilé, putsad och skivad
1 st köttbuljongstärning
5 cl balsamvinäger
1 msk vetemjöl
0.5 l vispgrädde
1 burk syltlök (400 g)
1 burk svarta oliver (330 g)
3 st paprika, blandade färger
1 burk cornichones
salt och peppar
Gör så här:
1. Stek korven i smör i en stekpanna tills den börjar svettas.
2. Lägg sedan över korven i en gryta och stek fläskfilen i korvfettet som är kvar i stekpannan.
3. Lägg sedan över fläskfilen i grytan och strö över mjölet.
4. Lägg i resten av ingredienserna i grytan och koka upp. Salta och peppra. Servera med ris eller pressad potatis och en god sallad!
