Lax i rödcurry - R
En supergod rätt som är festlig och vardagssimpel.
Ingredienser (6 portioner)
Ca 800 gr skinnfri laxfilé skuren i bitar
1 gullök
3 vitlöksklyftor
1/2 röd chilifrukt
1/2 purjolök
1/2 cm färsk ingefära
150 gr sockerärtor
80 gr babyspenat
2 burkar kokosmjölk
1 msk rödcurry pasta
1 fiskbuljongtärning
Olivolja (att steka i)
Salt & peppar
Gör såhär:
Ta bort skinnet från laxen och skiva den i bitar som är ca 2 cm. Hacka lök, purjolök och den färska chilin. Mortla vitlök och ingefära. Stek lök, chili, vitlök och ingefära. Tillsätt en smulad buljongtärning och chilipastan när de har fått färg. Häll sedan i sockerärtorna och låt steka en stund för att sedan ha i kokosmjölken. Låt puttra i några minuter och smaka av med salt och peppar. Lägg sedan i laxbitarna och låt koka i ca minuter, tiden kan variera beroende på tjockleken. Smaka av med mer salt om det skulle behövas och servera med ris och babyspenat.
Smaklig måltid!