MATSYSTRARNA

Lax i rödcurry - R

Publicerad 2013-01-28 20:31:57 i

En supergod rätt som är festlig och vardagssimpel.

Ingredienser (6 portioner)

Ca 800 gr skinnfri laxfilé skuren i bitar
1 gullök
3 vitlöksklyftor
1/2 röd chilifrukt
1/2 purjolök
1/2 cm färsk ingefära
150 gr sockerärtor
80 gr babyspenat
2 burkar kokosmjölk
1 msk rödcurry pasta
1 fiskbuljongtärning
Olivolja (att steka i)
Salt & peppar

Gör såhär:
Ta bort skinnet från laxen och skiva den i bitar som är ca 2 cm. Hacka lök, purjolök och den färska chilin. Mortla vitlök och ingefära. Stek lök, chili, vitlök och ingefära. Tillsätt en smulad buljongtärning och chilipastan när de har fått färg. Häll sedan i sockerärtorna och låt steka en stund för att sedan ha i kokosmjölken. Låt puttra i några minuter och smaka av med salt och peppar. Lägg sedan i laxbitarna och låt koka i ca minuter, tiden kan variera beroende på tjockleken. Smaka av med mer salt om det skulle behövas och servera med ris och babyspenat.

Smaklig måltid!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela