MATSYSTRARNA

Nobelmiddag 2012 - R

Publicerad 2013-01-13 16:15:55 i Allmänt,


 
 
  • Gravad röding med blomkålsterrine, Kalixlöjrom och dillmajonnäs
     
    Denna rätt var enligt mig bäst, smakerna passade utmärkt tillsammans och den var verkligen välkomponerad. Perfekt för fiskälskaren.
     
     
  • Fasan med kantareller, inkokt päron, vintergrönsaker, mandelpotatispuré och rödvinssås
     
    Tanken med denna rätt var god och den smakade bra men absolut inte mer. Jag har ätit betydligt bättre på mindre kända restauranger, men jag antar att just huvudrätten är svårast att laga för ca 1.300 gäster eller fler.
     
  • Trilogi på körsbär med pistageklädd mascarpone och svart körsbärssorbet
     
    En underbart god efterrätt, jag hade angivit att jag är fruktallergiker men fick en efterrätt med frukt utan nötter. Men det var kanske tur det eftersom att körsbären utgjorde hela efterrätten och jag kunde leva med att det kliade i halsen en liten stund. Jag hoppas på att körsbäret gör en come-back i efterrättstrenden eftersom den passar sig väldigt bra i sådana sammanhang.
På det stora hela får nobelmiddagen 7 av 10 möjliga poäng av mig. Maten var bra men stämningnen bidrog till att den upplevdes som ännu bättre än var den egentligen var. En tjej vid samma bord som mig fick en plastbit i sin huvudrätt vilket jag tycker är riktigt dåligt. Så kära vänner, nobelmiddagen är en överskattad historia och för er som har råd köp för gud skull (eller för min skull och bjud hem mig på middag) efterrättsvinet!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela