Svampomelett med crème fraîche och parmesan - R
Så vad gör man när känslan av att "jag har ingen mat hemma" infinner sig? Tänk ett steg längre eller rättare sagt "free your mind and the rest will follow" ;)
Jag tyckte att jag inte hade någon mat hemma alls för att få ihop en lunch som inte bestod av mackor eller fil. Men med tanke på min ekonomi/miljömässiga skäl så tog jag tillvara på det som fanns i min kyl. Så det blev en omelett som var godare än mycket annan "kroglunchmat".
Ingredienser
2 ägg
4-5 färska champinjoner
1/4 tärning smulad svampbuljong
2 msk crème fraîche
1 msk riven parmesan
Salt & peppar
Stek skivad svamp i olja eller valfritt matfett, smula den lilla buljongbiten över. Vispa äggen lätt med en gaffel och stek omeletten lätt på båda sidorna. Lägg svampen, crème fraîche och parmesan på ena halvan av omeletten och vik ihop. Försök att steka den ihopvikt på båda sidorna så att parmesanen smälter. Servera tillsammans med en fräsch sallad.