Canneloni med grönkål och ricotta - R

4 portioner, 45 minuter
Ingredienser:
700 g färsk grönkål eller 1 kg fryst hackad grönkål, väl urkramad
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
2 burkar krossad tomat
1/2 tsk torkad timjan
500 g ricotta
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
2 burkar krossad tomat
1/2 tsk torkad timjan
500 g ricotta
1 dl matlagningsgrädde
250 g färska lasagneplattor
125 g mozzarella
olivolja
vatten
salt och peppar efter smak
250 g färska lasagneplattor
125 g mozzarella
olivolja
vatten
salt och peppar efter smak
1. Sätt ugnen på 225 .
2. Skär loss grönkålsbladen från de grova stjälkarna. finhacka bladen och fräs i olja i en stekpanna. tillsätt 1 dl vatten och koka kålen mjuk. Lägg åt sidan och låt svalna.
3. finhacka lök och vitlök. fräs i olja i stekpannan tillsammans med tomatpuré. Tillsätt krossad tomat, 1 dl vatten och timjan. Låt småputtra 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4. Blanda grönkålen med ricottan och grädden. Fyll lasagneplattorna med grönkåls blandningen och rulla ihop. Lägg rullarna i en smord ugnsform och toppa med tomatsås och smulad mozzarella. grädda mitt i ugnen 20 minuter.
2. Skär loss grönkålsbladen från de grova stjälkarna. finhacka bladen och fräs i olja i en stekpanna. tillsätt 1 dl vatten och koka kålen mjuk. Lägg åt sidan och låt svalna.
3. finhacka lök och vitlök. fräs i olja i stekpannan tillsammans med tomatpuré. Tillsätt krossad tomat, 1 dl vatten och timjan. Låt småputtra 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4. Blanda grönkålen med ricottan och grädden. Fyll lasagneplattorna med grönkåls blandningen och rulla ihop. Lägg rullarna i en smord ugnsform och toppa med tomatsås och smulad mozzarella. grädda mitt i ugnen 20 minuter.



Äntligen är grönkålen här och det finns massor som man kan göra med den, bla den här rätten som var riktigt god! Man kan byta ut grönkålen mot spenat om ni hellre föredrar det.