Höstmys - T
Egengjord chailatte & kaffelatte.
Om man inte har en "mjölkskummare" så är det bara att vispa mjölken med en elvisp ( när den är kall ), sedanr det bara att värma upp mjölken i micron, et voilá.
Enligt mig så har tepåsar en väldigt svag smak, därför brukar vi i min familj använda oss av en tekanna och brygger på följande sätt:
1. Värm gärna tekannan med hett vatten. Lämpligt material i tekannan är lergods, stengods, porslin eller silver.
2. Använd kallt, frisk vatten som värms till kokpunkten, men låt det inte koka för länge då syret kan koka bort. Använd gärna en vattenkokare som slår av sig själv när vattnet kokar.
3. När vattnet kokar tömmer du tekannan från uppvärmningsvattnet och mäter upp tebladen. En tesked te per kopp och en för kannan är en gammal tumregel plus några hela kardemummakärnor som man delar på mitten. Använd gärna en insatssil så slipper du sila teet när du serverar det.
4. Häll det kokande vattnet över tebladen i tekannan och lägg på locket. Dragningstiden varierar, men 3-5 min för svarta teer och lite längre för de gröna.