MATSYSTRARNA

Pasta med rökt lax och grädde - R

Publicerad 2012-11-08 21:18:00 i Pasta,

När orken tryter är det väldigt enkelt att slänga ihop en pastasås. Det gäller dock att man har ett bra utbud i kylen för att kunna improvisera.

Denna gång hade jag 200 gr rökt lax, två st paprikor, 2,5 dl matlagningsgrädde, 1 gul lök, vin, pasta, honung och hummerfond.

Jag började med att steka löken och hade sedan i grovt hackad paprika. När de kändes lagom stekta hade jag i 3-4 tärningar rödvin (som jag brukar frysa i istärningsformar när det blir över någon slatt) och 1 msk hummerfond och grädden. Sedan smakade jag av såsen med salt, peppar, muskotnöt och en matsked honung.
När pasta var kokt blandade jag i den i stekpannan och allra sist rörde jag i den rökta laxen som jag tärnade i lit större bitar. Sen är det bara att röra om ordentligt och servera med lite ruccola och riven parmesanost.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela