Rökt flundra med saffransaioli och potatissallad - R&T

I fredags lyxade vi till det med rökta flundror som vi annars bara brukar äta på Gotland under sommrarna. Katthammarsviks rökeri har de bästa flundrorna men dessa från Ica Kungsholmstorg var inte heller särskilt tokiga. Eftersom det var fredag och vi var trötta efter en lång arbetsvecka så köpte vi Ica's saffransaioli. Den var god men lite för söt, de skulle ha haft lite mindre socker i den. Potatisen kokades och skivades och blandades med finhackad röd lök och en dressing gjord på: olivolja, vitvinsvinäger, dijonsenap, honung, dill och salt & peppar.
Rätten serverades med en sallad gjord på mozzarella, tomater, babyspenat, avokado, granatäpple och färska basilikablad.
Rätten serverades med en sallad gjord på mozzarella, tomater, babyspenat, avokado, granatäpple och färska basilikablad.
Det är många som undviker att köpa hela rökta fiskar eftersom de tycker att det är svårt eller jobbigt att rensa de så därför kommer en lite skola i hur man rensar just rökta flundror.

1. Skär ett snitt längs med mitten av fisken.

2. Dra skinnet åt sidorna.

3. Lossa på köttet genom att dra det åt sidan, samma håll som benen ligger åt.

4. Dra loss "ryggraden" med alla ben så att du sedan kan komma åt köttet som ligger under.

5. Redo att servera :)
