MATSYSTRARNA

Spaghetti bolognese - R

Publicerad 2012-11-16 15:12:17 i Pasta,

Lagade spaghetti med köttfärssås i måndags och det räckte till hela veckans måltider för mig och killen. Det är så enkelt och så gott men efter ett antal måltider ledsnar jag lätt. Men för att försöka variera lite brukar jag servera den med olika tillbehör som till exempel pesto, riven parmesan, oliver och så klart ketchup (en sann Italienare skulle säga att jag misshandlade rätten med ketchup)

Min köttfärssås varierar alltid vilket oftast beror på att jag slänger i det jag har i kylen men basen består alltid av samma, dvs nötfärs, mortlade vitlöksklyftor (smakar mycket mer då), gul lök, tomatpuré, chilisås, sambal oelek, köttbuljong, lite rött vin, krossade tomater (av märket Mutti), basilika, oregano, timjan, kryddpeppar, svartpeppar och salt. Men som sagt så händer det att jag slänger i t ex steka champinjoner, rivna morötter, oliver, rökt sidfläsk och en skvätt matlagningsgrädde (vilket jag hade i denna gång, smaken blir rundare med matlagningsgrädde i).

Vad har ni i er bolognese?


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela