MATSYSTRARNA

Öppen lasagne med lax - T

Publicerad 2012-10-24 16:10:00 i Allmänt, Pasta,

Det här receptet snappade jag upp på masterchef och gjorde en liten egen variant vilket ni kan ta del av här:
 
Det är en sorts "öppen lasagne" och min består av gravad lax, crème fraîche sås med dill och purjolök och serveras med salsa verde, vilket är en sorts italiensk örtsås. Börja med att göra en pastadeg och kavla ut degen tunt, skär sedan ut pastan i cirklar. Koka dessa i lättsaltat vatten i ca 2-3 min. Varva med pastaplattor, sås och gravad lax till önskad "höjd" och ringla lite salsa verde över det hela.
 
 
Färsk Pastadeg (recept från Laila, http://www.leila.se/farsk-pastadeg/leilas-recept/pasta-pronto/index1,160.htm?id=2758) :
  • 5 dl durumvete
  • 4 ekologiska ägg
  1. Mät upp mjölet på ett bakbord och gör en stor grop i mitten. 
  2. Knäck äggen i gropen och vispa upp dem med en gaffel.
  3. Vispa in mjölet i äggen med en gaffel, lite i taget.
  4. Mjöla händerna när degen börjar gå ihop och knåda tills den är slet, len och elastisk i cirka 10 minuter.
  5. Täck degen med plastfolie och låt den vila minst 30 minuter i kylen innan den kavlas ut.
  6. Dela degen i 4 bitar och kavla ut en i taget. Täck de övriga med plastfilm och lägg dem i kylen.
 
Sås:
 Stek strimlad purjolök i smör tills den blivit blek, pressa i en vitlöksklyfta, tilsätt sedan fiskbuljong, Crème fraîche och dill.
 
Supergott och enkelt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela