Öppen lasagne med lax - T
Det här receptet snappade jag upp på masterchef och gjorde en liten egen variant vilket ni kan ta del av här:
Färsk Pastadeg (recept från Laila, http://www.leila.se/farsk-pastadeg/leilas-recept/pasta-pronto/index1,160.htm?id=2758) :
- 5 dl durumvete
- 4 ekologiska ägg
- Mät upp mjölet på ett bakbord och gör en stor grop i mitten.
- Knäck äggen i gropen och vispa upp dem med en gaffel.
- Vispa in mjölet i äggen med en gaffel, lite i taget.
- Mjöla händerna när degen börjar gå ihop och knåda tills den är slet, len och elastisk i cirka 10 minuter.
- Täck degen med plastfolie och låt den vila minst 30 minuter i kylen innan den kavlas ut.
- Dela degen i 4 bitar och kavla ut en i taget. Täck de övriga med plastfilm och lägg dem i kylen.
Sås:
Stek strimlad purjolök i smör tills den blivit blek, pressa i en vitlöksklyfta, tilsätt sedan fiskbuljong, Crème fraîche och dill.
