MATSYSTRARNA

Ugnsbakad lax med Teriyakisås - T

Publicerad 2012-10-26 14:17:00 i Allmänt, Fisk,

Recept:

4 laxfiléer
Teriyakisås
Sesamfrön
Ris (cirka 3-4 dl för 4 portioner)
Basilika/Thaibasilika
Chili
Ingefära
Morötter/squash/Tomater
Salt

Sätt först ugnen på 150 grader. Lägg sedan laxen på ett ugnsfat och strö lite flingsalt över fisken. Häll sedan teriyakisåsenöver laxen så att den täcker hela filén. Man kan med fördel även hälla teriyakisåsen runt fisken för att på så vis få lite extra över som sås. Lägg fint skuren morot, squash och finhackad chili och ingefära runt fisken och strö över ett lager sesamfrön över filéerna. Sedan kan man sätta in laxen i ugnen.

Koka nu upp vatten med lite salt och lägg i riset. Rätten är färdig att ätas!

Lax brukar vanligtvis ta mellan 15-30 minuter på sig att steka färdigt i ugnen. Om man vill använder man stektermometer och när den visar 58-60 grader så bör laxen vara klar. Man kan även ta ut laxen och kika efter att den är färdig.

När ris och lax är klart lägger man upp rätten och njuter förhoppningsvis av en god och enkel rätt inspirerad av Japan. Vill man piffa upp rätten kan man med fördel forma riset med ett glas eller en annan valfri form.


Recept från : http://laxrecept.com/ugnsbakad-lax-med-teriyaki-sas
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela