Ugnsbakad torsk med mascarpone och fänkålstäcke - R
Hade ca 400 gr torskfilé hemma som jag lagade i ugn tillsammans med ett mascarponetäcke med stekt fänkål. Till det serverade jag fisken med en sallad på babyspenat, tomat och avocado.
Jag tog en liten fänkål som jag skivade upp i tunna skivor, stekte skivorna i smör och smulade ner en halv fiskbuljongtärning. När fänkålen var genomskinlig rörde jag ner en halv burk (ca 125 gr) mascarpone tills det blev en röra på fänkål och mascarponen. Smakade av röran med salt och vitpeppar.
Sedan la jag fisken i en ugnsform, saltade lite direkt på fisken och la över röran så att den täckte fisken, Toppade med lite riven parmesan och slängde in den i ugnen på 200 grader i ca 10-15 minuter. Under tiden hackade jag upp grönsakerna till salladen och blandade i en dressing på balsamicovinäger, olivolja och örtsalt.
Fisken var supergod och jag har kommit fram till att fänkål is the shit - förstår bara varför den inte har fått följa med mig hem tidigare. Men nu så, nu när den gjort entré i mitt kök kommer den att definitivt stanna. Passar så bra till fisk!
Jag tog en liten fänkål som jag skivade upp i tunna skivor, stekte skivorna i smör och smulade ner en halv fiskbuljongtärning. När fänkålen var genomskinlig rörde jag ner en halv burk (ca 125 gr) mascarpone tills det blev en röra på fänkål och mascarponen. Smakade av röran med salt och vitpeppar.
Sedan la jag fisken i en ugnsform, saltade lite direkt på fisken och la över röran så att den täckte fisken, Toppade med lite riven parmesan och slängde in den i ugnen på 200 grader i ca 10-15 minuter. Under tiden hackade jag upp grönsakerna till salladen och blandade i en dressing på balsamicovinäger, olivolja och örtsalt.
Fisken var supergod och jag har kommit fram till att fänkål is the shit - förstår bara varför den inte har fått följa med mig hem tidigare. Men nu så, nu när den gjort entré i mitt kök kommer den att definitivt stanna. Passar så bra till fisk!
