Fiskgratäng med ärtor och kokt potatis - R
Har under min uppväxt aldrig riktigt fattat tycke för fiskgratäng men när jag för två år sedan gav det en ny chans så har den blivit en ständigt återkommande vardagsrätt hemma hos oss.
Det är en väldigt simpel rätt som man kan variera i det oändliga. I den här hade jag torskfile, purjolök, vitlök, svamp, fiskbuljongtärning, vitt vin, matlagningsgrädde, torkad dragon, persilja och salt&peppar. Jag stekte lök och svamp i smör, smulade ner en buljongtärning och hällde på lite vin. Lät det puttra och sen hällde jag matlagningsgrädde och kryddade med dragon, persilja och salt & peppar. Sedan är det bara att lägga fisken i en ugssäker form smord i lite smör och hälla på röran. Toppa med lite ost och släng sedan in formen i ugnen i ca 15 minuter på 175 grader. Servera med kokt potatis och ärtor!