MATSYSTRARNA

Bulgur i tomatsås med grönsaker och kyckling - T

Publicerad 2013-02-27 22:29:00 i Allmänt,

Klassisk assyrisk rätt!
Denna rätt är nästan byggd som en lasagne. Man börjar med att steka önskade grönsaker för sig (paprika, lök, aubergine samt zucchini). Skär kycklimgen i portionsbitar och stek dessa med en krydda som kallas för "7kryddor".
Varva i en stor kastrull kyckling i botten och sedan hälften av grönsakerna. Häll sedan på bulgur (ca 2 dl) och sedan resten av grönsakerna och sedan ett till lager av bulgur (2 dl).
Gör sedan en tomatsås bestående av 1 burk krossade tomater, 6 dl vatten, 1 msk tomatpure samt salt och peppar, häll sedan denna sås i kastrullen och koka upp på hög värme, sänk därefter värmen och låt småputtra i ca 15-20 min tills vattnet avdunstar.
Vänd kastrullen upp & ned, e voila`. Servera med yoghurt eller tzatziki.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela