Paella - T
Ingredienser:
1,2 kg | kyckling, hel |
---|---|
1 dl | olivolja |
2 st | lökar, hackade |
1 st | röd paprika, strimlad |
2 st | vitlöksklyftor, hackade |
3 dl | långkornigt ris, gärna avioro |
3 dl | vitt vin |
0,5 kg | skalade och hackade tomater |
6 dl | buljong |
nymalen peppar | |
lite saffran | |
1 tsk | dragon |
1,5 tsk | salt |
12 st | musslor |
300 g | gröna ärter |
300 g | skalade räkor |

1. Börja med att hacka alla ingredienser (chili kan tillsättas för extra styrka använd en halv chilifrukt).

2. Om man inte orkar göra egna "krossade tomater" kan man använda tomater på burk. Skär skåror i tomatens skinn, 4 st uppefrån och ner. Koka upp vatten och lägg i tomaterna.
När skalet börjar krulla upp sej, ta upp tomaten och dra av skalet. Kärna ut och ta även bort väggen.
När skalet börjar krulla upp sej, ta upp tomaten och dra av skalet. Kärna ut och ta även bort väggen.




3. Dela kycklingen i portionsbitar och bryn dem lätt i olja i en djup panna.

4. Häll i lök och paprikastrimlor och låt alltihop brynas lite lätt.

5. Blanda i de hackade vitlöksklyftorna.

6. Häll i riset och bryn tills det är glansigt.

7. Tillsätt vinet. Koka i några minuter och häll i de hackade tomaterna och buljongen.

8. Stöt saffran och dragon tillsammans med nymalen peppar och häll sedan i pannan. Tillsätt salt och låt rätten småputtra i ca 25 minuter.

9. Rensa under tiden musslorna. Häll i dem tillsammans med ärterna när ca 5 minuter av koktiden återstår. Kasta de
musslor som inte öppnat sig. Blanda till sist i räkorna, smaka av och servera.
musslor som inte öppnat sig. Blanda till sist i räkorna, smaka av och servera.

10. Garnera med oskalade räkor och citronskivor.
