MATSYSTRARNA

Nyårsmeny - T

Publicerad 2013-01-25 19:47:00 i Allmänt,

Nyårsmenyn bestod av:
 
Cesarsallad
 
Plankstek med oxfilé och rödvinssås
 
Torta della nonna - "Mormors tårta"
 
 

 
 
 
Recept Torta della nonna:
 
 
 
10 bitar

Ingredienser

 
5 dl vetemjöl, 300 g
1 tsk bakpulver
0,5 dl strösocker
150 g smör
3 st äggula

Fyllning

4 dl mjölk
3 msk vetemjöl
4 st äggulor
0,5 dl strösocker
100 g pinjenötter
2 st limefrukter, skalen, finrivna
2 msk limesaft
2 msk florsocker

Tillagning

Italiensk mormorstårta med rostade pinjenötter och citrussmak är det som bjuds som kaka till kaffet. Helt oemotståndlig!!!
1. Lägg vetemjöl, bakpulver, socker och smör i bitar i en matberedare. Kör till smulor. Tillsätt ägg och gula och kör hastigt ihop till en deg.
2. Dela degen i två, den ena något större än den andra. Platta ut till rundlar och lägg i kyl ca 30 min insvepta i plastfolie.
3. Sätt ugnen på 200°. Rosta pinjenötterna utbredda på plåt till gyllene färg. Passa!
4. Fyllning: Vispa 1 dl av mjölken med vetemjöl och äggulor till slät smet. Tillsätt resten av mjölken och sockret.
5. Blanda i 50 g pinjenötter och skal och saft av lime.
6. Kavla ut två rundlar av degen. Den större trycks ut så att den täcker botten och en bit upp på kanten på en rund tårtform med diametern 24 cm och med löstagbar kant. Den andra som ett lock.
7. Häll i fyllningen och lägg försiktigt på deglocket. Tryck till kanterna. Det gör inget om lite av smeten sipprar upp ovanpå locket.
8. Grädda på nedersta falsen ca 45-50 minuter till vacker färg. Låt kallna. Servera med siktat florsocker på ytan och resten av pinjenötterna.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela