Smördegshjärtan - T
Smördegshjärtan med hallon
Ljuvliga smördegshjärtan med söta hallon på en mjuk bädd av fräsch, vaniljsmakande kvarg. Frasig smördeg i hjärtform skapar fulländning till denna bakelse.
Receptet gäller för 12 st
Ingredienser
- 275 g smördeg, färdigkavlad
- 1 st ägg
- 500 g Kesella kvarg vanilj
- 4 dl hallon eller smultron
Garnering:
- florsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Tryck ut 12 hjärtan ur smördegen med ett pepparkaksmått. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen ca 5 min eller tills de har fått fin färg. Låt svalna och skär av toppen på hjärtana och använd dem som lock. Fördela Kvarg på bottnarna. Lägg på hallon och lock. Pudra över rikligt med florsocker.


