MATSYSTRARNA

Rotfruksspytt med renskav -T

Publicerad 2015-03-30 23:58:58 i Allmänt, Veckomeny,




Ingredienser:
Vitlök 
Lök
Rotfrukter (morot, kålrot, rotselleri, potatis etc)
Äpple
Purjolök 
Fryst renskav 
Äppelcidervinäger 
Lingon/blåbär 

Metod:

Hacka vitlök och lök, fräs i smör i en panna med höga kanter, tillsätt valfri buljong och fräs någon minut. Hacka rotfrukterna och tillsätt i löken, stek tillsammans tills det tar lite färg. Addera ca 1,5 dl vatten, sänk temperaturen, sätt på ett lock och låt småkoka tills något mjuka. Stek därefter den halvtinade renskavet i smör, tillsätt ett hackat äpple och purjolöken, salta och peppra. Blanda kött och rotfrukter smaka av med äppelcidervinäger samt salt och peppar. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela